Arxiu Municipal

 

Activitats

6 d'abril de 2011

El s.XX a Terrassa a través de la Literatura

Benvolguts/des,

Ens plau convidar-vos a la Jornada El segle XX a Terrassa a trav√©s de la literatura on es vol afrontar una reflexi√≥ sobre la novel¬∑la hist√≤rica que ha agafat la ciutat de Terrassa com a escenari de ficci√≥. En concret es presenten cinc pon√®ncies que aniran a c√†rrec de Jaume Closa, Jaume Aulet, Sam Abrams, David Yeste i Oriol Gonz√°lez. Les cinc pon√®ncies seran introdu√Įdes per cinc historiadors que contextualitzaran cada una de les novel¬∑les.

La jornada s'iniciar√† a les 10:00 i finalitzar√† a les 19:30 de la tarda. Han participat en l'organitzaci√≥ el Centre d'Estudis Hist√≤rics de Terrassa i el Grup d'Estudis de Literatura Catalana Contempor√†nia de la UAB. La Jornada √©s totalment gratu√Įta i s'entregar√† certificat d'assist√®ncia.

Programa de la Jornada


20 d'octubre de 2010

Arxius Accessibles

Benvolguts/des,
 
Ens plau convidar-vos a l'acte p√ļblic de presentaci√≥ del projecte Arxius Accessibles. Es tracta d'un projecte adre√ßat a apropar el m√≥n dels arxius a persones cegues o amb defici√®ncia visual mitjan√ßant un seguit de productes adaptats a les seves necessitats d'accessibilitat.
 
En aquest acte que celebrarem el proper dimecres 20 d'octubre a les 19:00 a la seu de l'Arxiu Hist√≤ric Comarcal, presentarem l'adaptaci√≥ al sistema braille del Llibre de Privilegis de Terrassa (1228-1652), i la senyalitzaci√≥ per a cecs i deficients visuals de la planta de l'Arxiu.
 
L'acte comptarà amb la presència de l'Il·lustre Sr. Alcalde de Terrassa, Sr. Pere Navarro, de l'Honorable Conseller de Cultura, Sr. Joan Manuel Tresserras, i de la Delegada Territorial de l'ONCE a Catalunya, Sra. Teresa Palahí.
 
Hi esteu tots convidats!

Podeu veure descrita la filosofia d'aquest projecte en aquest enllaç.
Podeu escoltar la versió en format audio del Llibre de Privilegis en aquest enllaç.6 de juliol de 2010

Poesia-Pocasolta

A la Terrassa del tombant de segle XVIII al XIX comencen a proliferar textos subversius, er√≤tics, sarc√†stics i fins i tot profundament escatol√≤gics. Fins ara amagats a l'Arxiu Hist√≤ric, surten a la llum amb tota la seva for√ßa i la seva vig√®ncia en plena crisi. Veniu i deixeu-vos endur per un humor sense tab√ļs i directa a la vena. 

Assitireu a una representaci√≥ teatralitzada i amb m√ļsica en directe d'una selecci√≥ d'aquests textos. La direcci√≥ de l'obra va a c√†rrec d'Agust√≠ Humet.  

Es prega ser puntuals. S'obriran portes a les 18:30 i es tancaran a les 19:00. No s'admetr√† p√ļblic addicional un cop iniciada la representaci√≥.

Documents de suport

   
    Programa de la JornadaARXIU MUNICIPAL DE TERRASSA

Ajuntament de Terrassa
Carrer Pantà, 20
08221 Terrassa (Barcelona)
Tel. 93 739 70 00
ext: 4251, 4252, 4253

Horari de consulta:
de 9:00 a 14:00 de dilluns a divendres

E-mail de consulta:
[email protected]

Blog de l'Arxiu:
http://blogs.terrassa.cat/arxiu/

Twitter de l'Arxiu:
https://twitter.com/ArxiudeTerrassa