Arxiu Municipal

 

Normativa

Atenci√≥: En cas de trobar-se disponible, pots descarregar un pdf de la publicaci√≥ citada clicant la imatge corresponent.

Accés al Reglament de l'Arxiu Municipal de Terrassa en pdf.
Reglament del Sistema Arxivístic Municipal de Terrassa
Terrassa, 2005

El Reglament de l’Arxiu Municipal Administratiu de Terrassa estableix els criteris generals segons els quals es configuren les actuacions pròpies del servei: les funcions que li són assignades, els òrgans que el componen, el sistema de gestió documental, les condicions del servei, etc.

Accés al Manual de Gestió Documental de Terrassa en pdf.
Manual de gestió documental
Terrassa, 2009

El manual de gesti√≥ documental, junt amb el Quadre de Classificaci√≥, esdev√© un dels instruments b√†sics en la implantaci√≥ del Sistema de Gesti√≥ Documental. Accés a la Guia de digitalització de documents
Guia de digitalització de documents
Terrassa, 2013

La digitalitzaci√≥ dels documents municipals √©s un dels processos m√©s importants en el suport i el desenvolupament  de l‚Äôadministraci√≥ electr√≤nica de l‚ÄôAjuntament de Terrassa, i tamb√© √©s un dels objectius principals de l'estrat√®gia de difusi√≥ i accessibilitat documental de l'Arxiu Hist√≤ric de la nostra ciutat.


Accés a la ISAD(G) 2 en pdf.
ISAD(G) 2
Norma Internacional General de Descripció Arxivística
Barcelona, 2001 (edició en català)

La ISAD(G) neix fruit del treball del Comitè de Descripció de l'ICA (Internacional Council in Archives) i es tracta d'unes normes generals vers la descripció arxivística, que han de servir de base per a la elaboració de normes nacionals, com ara la NODAC.


Accés a la NODAC en pdf.
Norma de Descripció Arxivística de Catalunya
Barcelona, Maig 2007

La NODAC √©s l'adaptaci√≥ dels principis de la ISAD(G) a la realitat arxiv√≠stica catalana. Es tracta d'una norma molt jove, una eina que ha de servir per a l'elaboraci√≥ de descripcions arxiv√≠stiques al conjunt dels arxius catalans.
Accés a la ISAAR (CPF) en pdf.
ISAAR(CPF)
(Sistema Internacional per a Registres d'Autoritat Arxivístics d'Organismes, Persones i Famílies)
Barcelona, 1996


Norma que pretenia normalitzar la descripció referent a organismes, persones i famílies, de manera que pogués compartir-se aquest tipus d'informació entre diversos arxius que tinguin documents d'una mateixa provinença.Accés a la ISDF en pdf.
ISDF
(Norma internacional per a la descripció de funcions)

Les funcions es mantenen amb el pas del temps, però els organismes o institucions que les porten a terme sofreixen transformacions o simplement es transfereixen les funcions. Aquesta norma vol generar descripcions de funcions que puguin ser vinculades a la descripció dels documents, permetent una millor visió del procés de producció documental.Accés a la MoReq2 en pdf.
MoReq2
(Model Requirements for the management of electronic records)
França, 2008

Al 2001 es va publicar, sota l'auspici de la comissi√≥ europea IDA i dins el marc del DLM Forum, la MoReq, norma per la gesti√≥ documental de documents electr√≤nics. La MoReq2 √©s la seva substituta natural. 

L'annex 9, referent a metadades, es troba en un altre pdf. Accés al pdf
ARXIU MUNICIPAL DE TERRASSA

Ajuntament de Terrassa
Carrer Pantà, 20
08221 Terrassa (Barcelona)
Tel. 93 739 70 00
ext: 4251, 4252, 4253

Horari de consulta:
de 9:00 a 14:00 de dilluns a divendres

E-mail de consulta:
[email protected]

Blog de l'Arxiu:
http://blogs.terrassa.cat/arxiu/

Twitter de l'Arxiu:
https://twitter.com/ArxiudeTerrassa