Arxiu Municipal

 

Bandera

Caracter铆stiques: la primera partici贸 de la bandera, la que est脿 al costat de l鈥檃sta, ocupa una tercera part del total de la divisa, on figuren, sobre camp d鈥檕r, els quatre pals de g眉ella que representen les armes dels comtes reis catalans dels quals depenia el castell palau de Terrassa. A les altres dues parts de la senyera, sobre camp de g眉ella hi ha representat un castell de plata amb tres torres coronades amb merlets. El castell simbolitza el castell palau de Terrassa.

La bandera de Terrassa. Autor: Rafel Casanova i Maresma

L鈥檃ny 1968 l鈥橝juntament va voler crear una divisa que tingu茅s un car脿cter m茅s ciutad脿, popular i festiu, desvinculada de la representativitat solemne del pen贸 de la ciutat.
Un grup d鈥檈studiosos, per enc脿rrec de l鈥橝juntament, van dissenyar la nova bandera en base a la simbologia que representen els fets i les virtuts m茅s remarcables, aix铆 com les distincions i els honors que aquests actes exemplars han merescut, i que es tradueix en el reflex de l鈥檈scut de la ciutat.
La bandera de Terrassa va ser acollida popularment i la seva representaci贸 es va veure arreu de la ciutat en tota mena de festes, actes, cert脿mens, etc., fins a figurar en el balc贸 de la Casa de la vila junt amb les altres banderes institucionals.
ARXIU MUNICIPAL DE TERRASSA

Ajuntament de Terrassa
Carrer Pant脿, 20
08221 Terrassa (Barcelona)
Tel. 93 739 70 00
ext: 4251, 4252, 4253

Horari de consulta:
de 9:00 a 14:00 de dilluns a divendres

E-mail de consulta:
[email protected]

Blog de l'Arxiu:
http://blogs.terrassa.cat/arxiu/

Twitter de l'Arxiu:
https://twitter.com/ArxiudeTerrassa